Stoïcijnse reflecties voor gedrevenheid en gemoedsrust. – Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Doe ik het juiste?

Doe ik het juiste?

Wat gebeurt er als we alles geloven wat we onszelf vertellen, we onszelf niet meer kritisch ondervragen en iedere reactie opvatten als een persoonlijke aanval? We zouden narcist worden. 

Het grootste democratische experiment in de geschiedenis werd gebouwd op Romeinse principes: De Verenigde Staten van Amerika. Daar zagen we deze week met de bestorming van het Capitool (vernoemd naar de belangrijkste heuvel in Rome, de Capitolijn), het effect van een narcist op de troon. Trump als keizer zonder zelfkritisch vermogen, als klein kind dat zijn verlies niet wil toegeven. 

Om goed te leven moeten we een beeld hebben wat het juiste is om te doen en daarnaar te handelen. Laten we onszelf scherp houden, lessen trekken uit onze fouten en zoeken naar wijsheid. Daarom bedrijven we filosofie

Boven op de Capitolijn staat vandaag een bronzen standbeeld van een man op paard; een keizer-filosoof, het toonbeeld van een rechtvaardig en menselijk leider. Marcus Aurelius vroeg zich namelijk iedere dag af: Doe ik het juiste?

Mark 

Leestips:
Meditaties, Marcus Aurelius. 
Leer denken als een Romeinse Keizer, Donald Robertson. 


Mark's Mindset

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang twee keer per week mijn stoïcijnse mindset reflecties voor een beter leven.
Informatie aanvragen
    Informatie aanvragen