Laatste podcasts

DRIVE #87: Freek Wessels ondernemer Johnny Cashew

Je kunt je leven plannen, maar ook weer niet. Daar kwam Freek Wessels wel achter, hij is een van de drijvende krachten achter Johnny Cashew, een jong nieuw bedrijf met een mooie missie als het gaat om een eerlijk loon en minder omreiskilometers van cashewnoten. Ondernemen is heel veel dingen goed doen, en een verhaal uitleven dat van voor tot achter klopt. Freek is een goede vriend van mij en een van de meest gedreven mensen die ik ken, hij vertelt zijn lessen uit zijn Tony’s Chocolonely tijd en hoe hij die missie voorzet met zijn huidige bedrijf in een andere vorm. Maar ook hij kent de klappen van het leven. Hoe ga je om met kanker? Met een diepe wens die niet waarheid wordt? Luister naar en leer van Freek Wessels. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Video afspelen
25 apr 2024
58 min.

DRIVE #86: Ray Klaassens (Kamp van Koningsbrugge) over leiderschap, opoffering en teamwork

Van straatjochie tot militair, leider, ondernemer en TV-persoonlijkheid. Met Ray Klaassens praat ik over leiderschap, opoffering en teamwork. Wat kunnen we leren van de momenten dat het ertoe doet, als het gaat om leven en dood of als we het liefst zouden willen vluchten uit barre omstandigheden? Wanneer moet een leider afstand houden, en wanneer moet deze toenadering zoeken?  Ray vertelt erover in zijn nieuwe boek Groeipijn, en hier bij mij in Drive Podcast. Luister naar en leer van Ray Klaassens! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Video afspelen
8 jan 2024
76 min.

DRIVE #85: leven als een Stoïcijn

Hoe kunnen we leven als een Stoïcijn? Wat kunnen we leren van deze klassieke school van filosofie. Hoe ontstond de stoïcijnse filosofie, welke andere scholen waren er in Griekenland? Met Floris Leest en Professor Grieks Gerard Boter bespreek ik wat we nu met die filosofie kunnen in onze moderne maatschappij? Floris worstelt als filosoof met het toepassen van de het stoïcisme, Gerard boog zich een decennium over de vertaling van de colleges van Epictetus. Met z’n drieën duiken we in de oorsprong en moderne toepassingen van het stoïcisme. Wat zouden de nadelen of misvattingen kunnen zijn? En wat zijn de mooie dingen die we kunnen meenemen in ons huidige leven? En hoe kunnen we een brug slaan tussen academische filosofie en de praktische filosofie over levenskunst. Vind je het leuk om te ‘nerden’ over de Stoïcijnse filosofie dan is dit jouw aflevering, luister naar en leer van Floris Leest en Gerard Boter. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Video afspelen
11 dec 2023
96 min.

DRIVE #84: Els van Steijn: Hoe vieren we ons leven?

Els van Steijn is systemisch coach en bestsellerauteur, het is haar missie om volgende generaties schoner te maken. Als we allemaal beter op onze plek in het leven komen te staan ten opzichte van onze ouders en voorouders, dan kunnen we voller leven voor onszelf. Haar boek ‘De Fontein’ is een enorme bestseller, ik Drive Podcast 43 spreek ik met haar over familieopstellingen en mijn eigen ervaring hiermee. In deze podcast neemt Els ons mee hoe we volgens haar het leven meer kunnen vieren. Hoe we de moed kunnen vinden om het goed met onszelf te kunnen laten gaan. Dus bij deze: Luister naar en leer van Els van Steijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Video afspelen
6 nov 2023
72 min.

DRIVE #83 Lammert Kamphuis: Zijn we verslaafd aan ons eigen gelijk?

Filosoof Lammert Kamphuis leek als kind voorbestemd om dominee te worden, opgroeiend in een strenggelovig gezin. Zijn keuze voor een studie filosofie opende echter een ander levenspad, waarmee hij zich richt op het onderzoeken van onze eigen overtuigingen. In deze aflevering praten we over hoe we verslaafd kunnen raken aan ons eigen gelijk en hoe we op een constructieve manier onze oordelen kunnen onderzoeken. Bovendien geven we antwoord op de vraag wat Lammert en ik samen waar zijn… in geld. Luister naar en leer van Lammert Kamphuis. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Video afspelen
19 okt 2023
72 min.

Stoïcijnse mindset reflecties per e-mail?

DRIVE Nieuwsbrief

Mark Tuitert podcast

Drive #82: Sara Kramer (skischansspringer) van Ik Vertrek tot nét geen Olympische Spelen voor Oostenrijk

Sara Kramer is nog piepjong, maar maakte veel mee. Ze deed met haar familie mee met het tv-programma Ik Vertrek en verhuisde van Apeldoorn naar Oostenrijk. Na een heftige aanloopperiode waarin ze haar moeder verloor, kreeg het gezin de smaak te pakken tussen de bergen. Sara werd een van de beste skischansspringers ter wereld - en dat is ze nog steeds - en was de favoriet voor Olympisch goud in Peking. Totdat ze een kleine week voor die wedstrijden corona kreeg en er een streep door haar ambities ging. Wat doet dat met je? Hoe pak je de draad weer op? Luister naar en leer van: Sara Kramer!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Video afspelen
14 sep 2023
72 min.

DRIVE #81 Max Blom (oprichter van Mystic): ondernemen in wilde wateren

Max Blom is oprichter van Mystic. Het Nederlandse familiebedrijf dat de wereld veroverde met surf- en kitesurf gear. We praten over het bouwen van een merk, over ondernemen, over kitesurfen, over een atlantische oversteek en natuurlijk over werken met je vader in een familiebedrijf. Luister naar en leer van: Max Blom.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Video afspelen
1 sep 2023
53 min.

DRIVE #80: Maxim Hartman over dingen maken en slopen

Maxim Hartman is programmamaker en professioneel provocateur. Waarom doet hij wat hij doet? Hoe leeft hij met de dag en wat wil hij nog bereiken? We gaan van zijn jeugd zonder vader of moeder, via Rembo & Rembo naar zijn huidige leven waarin ik hem aan de tand voel over zijn huidige ambitieniveau. Luister naar en leer van Maxim Hartman.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Video afspelen
29 jun 2023
69 min.

DRIVE #79 FLOW: de stoïcijnse mindset voor een rijkelijk stromend leven

In deze speciale aflevering van Drive vertel ik je alles over mijn nieuwe boek: FLOW! In FLOW laat ik je zien hoe je met de stoïcijnse mindset de uitdagingen van het leven aangaat. Zo blijf je trouw aan jezelf, houd je oog voor anderen, en kun je onder alle omstandigheden soepel koers houden.Bestel FLOW via https://marktuitert.nl/flow/ Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Video afspelen
1 jun 2023
48 min.

DRIVE #78 met Bart Heeling: Docent speciaal onderwijs, op zoek naar verbinding

Meester Bart omschrijft op een hele mooie manier hoe hij dagelijks omgaat met leerlingen. Hij doet dit door emoties te reguleren, empathie te tonen en op een menselijke manier op de uitdagingen van kinderen te reageren. Ik denk dat we als volwassenen en helemaal als opvoeders veel van zijn aanpak kunnen leren, een aanpak die veel trekjes van de stoïcijnse filosofie vertoont. Bart deelt zijn verhalen op LinkedIn, waarmee hij veel mensen inspireert. Dit doet hij ook op deze Drive Podcast. Ik zou zeggen luister naar en leer van Bart Heeling. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Video afspelen
27 apr 2023
69 min.