DRIVE: Train je stoïcijnse mindsetBestel het boek nu

Laatste column voor OKT Sp!its Simon&Mark

Laatste column voor OKT Sp!its Simon&Mark

Het belangrijkste toernooi van 2009 komt eraan; het kwalificatie toernooi voor de Olympische Spelen. Er is het afgelopen jaar veel te doen geweest over de schaatspakken. Wat is het beste pak qua pasvorm, snelheid en ondersteuning? En ik welk merk mogen/kunnen we rijden…?

S: Hoi Mark, wat vind jij het belangrijkste aan een schaatspak?

M: Voor mij is het erg belangrijk dat de pasvorm super is. De vorm van het pak geeft je ondersteuning tijdens het rijden in de diepe schaatshoeken.
De vraag is, hoe maak je dit ideale pak?

S:  Om eerst even wat meer duidelijkheid te scheppen, het is niet zo dat je een pak van de plank kunt pakken en het kunt aantrekken. Hier gaat erg veel tijd in zitten. Ik ben al vroeg in dit seizoen bezig geweest met het laten aanmeten van een schaatspak. Vele malen is dit pak aangepast naar mijn persoonlijke voorkeur. Zo heeft elke lid uit mijn Control/Mats formatie een ideaal pak wat helemaal op maat gemaakt is. Ben jij helemaal tevreden over je nieuwe pak?

M: Ja nu wel. Het heeft veel tijd gekost maar eindelijk heb ik een pak zoals ik het zelf wil hebben. Ik heb het uitvoerig kunnen testen in World Cups maar ook in trainingswedstrijden, dat heeft geresulteerd in een snel pak, dat geeft rust en vertrouwen voor het OKT.

S: Dus eigenlijk maakt het geen snars uit dat we van de zomer keihard getraind hebben?

M: Nee eigenlijk niet. We hebben toch talent… Zonder gekheid, ik denk dat we weer een stap in de goede richting hebben gezet op weg naar scherpe tijden.

S: Ik voel een afronding aankomen. Ik wens de lezers een gezond 2010 en wij gaan het jaar mooi uitluiden, jij nog wat Mark?

M: Nee, ik sluit me bij je aan Simon, ik hou me mond nu laat de schaatsen maar spreken.

ww.twitter.com/marktuitert
www.twitter.com/simonkuipers


Informatie aanvragen







    Informatie aanvragen