DRIVE: Train je stoïcijnse mindsetBestel het boek nu

De ontknoping nadert, column Sp!ts Simon&Mark

De ontknoping nadert, column Sp!ts Simon&Mark

Simon Kuipers: Na de World Cup van Calgary is bijna mijn gehele team teruggevlogen naar Nederland en heb ik dus de World Cup van Salt Lake City laten schieten. In plaats van deze wedstrijd heb ik mijzelf voorbereid op het tweede deel van het seizoen tijdens een trainingskamp in het idyllische bergdorp Collalbo. Of eigenlijk moet ik zeggen voorbereid op het kwalificatie toernooi voor de Olympische Spelen. Tijdens dit trainingskamp heb ik erg hard getraind en heb ik dagen met flinke spierpijn rondgelopen. Ook heb ik tijdens dit trainingskamp nieuwe schaatsen getest en deze bevielen meteen erg goed, dus daar blijf ik op rijden voor de rest van het seizoen.

Afgelopen zaterdag reed ik een erg goede 1000 meter welke vertrouwen geeft voor de komende week. De aankomende week staat eigenlijk alleen maar in het teken van scherp worden en geen gekke dingen doen.
Wat doe jij zoals in de week voor zo’n belangrijke wedstrijd Mark? Mark Tuitert:

Simon, mijn lichaam reageert altijd apart of misschien juist wel normaal op het harde trainen. De laatste weken naar een wedstrijd toe probeer je te herstellen van de zware arbeid. Mijn lichaam geeft hierop een reactie van: AHHH rust we gaan het er even lekker van nemen!
Lekker loom worden, uitrusten want die spieren hebben geleden en dat zul je weten. Een verkapte slaapstand is het gevolg, vandaar dat ik er altijd voor kies om de trainingsbelasting wat op te voeren vlak voor een belangrijke wedstrijd. Zodat ik op en top scherp aan de start sta. Dat moet ook want het zal een verhitte strijd worden om Olympische tickets volgende week.

Een normaal mens (en daar schaar ik mezelf ook onder) zal moeite hebben met het snappen van de specifieke selectieregels voor de Olympische Spelen. Ik zou een poging kunnen wagen u het hier uit te leggen maar ik ben bang dat ik daar meer dan een paar pagina’s van deze krant voor nodig heb.
Er zal na afloop wel weer veel discussie los barsten en hier en daar zal er wel een Skate-off uitgeschreven worden. Allemaal zaken waar ik me absoluut niet mee bezig houd, net zo min als met voorspellingen.

Ik hoef me gelukkig maar op één ding te concentreren: hard schaatsen. En dat het liefst met een bom vol Thialf op de achtergrond, let the games begin!

www.twitter.com/marktuitert
www.twitter.com/simonkuipers


Informatie aanvragen







    Informatie aanvragen