DRIVE: Train je stoïcijnse mindsetBestel het boek nu

CONTROL BEËINDIGT SPONSORING SCHAATSPLOEG JAC ORIE

CONTROL BEËINDIGT SPONSORING SCHAATSPLOEG JAC ORIE

Control heeft vandaag bekendgemaakt te stoppen met de sponsoring van de schaatsploeg van Jac Orie. De sponsorovereenkomst met de Stichting Team Orie komt na afloop van dit schaatsseizoen officieel ten einde.

Control is dan drie seizoenen hoofdsponsor van de schaatsploeg geweest. Het sponsorschap heeft een positieve impuls gegeven aan zowel de naamsbekendheid als het marktaandeel van Control. De organisatie heeft haar doelstellingen gerealiseerd en kiest er nu bewust voor om financiële middelen vrij te maken voor de verbreding van haar interim dienstverlening.

Door in 2009 hoofdsponsor te worden, bood Control de schaatsploeg van Jac Orie, na het faillissement van de DSB Bank, de continuïteit die nodig was voor een optimale voorbereiding richting de Olympische Spelen in Vancouver. “De schaatsploeg heeft ons een unieke mogelijkheid geboden om onze naamsbekendheid te vergroten en het merk Control te laden”, aldus René van Beek, directeur van Control. “Dit is gelukt. We kijken dan ook zeer tevreden terug op onze sponsoring in de afgelopen drie seizoenen.” De sponsorovereenkomst met de Stichting Team Orie eindigt na afloop van het schaatsseizoen 2011/2012, zodat de ploeg nog ruim de tijd heeft om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdsponsor.

Investeren in verbreding dienstverlening

In de komende jaren wil Control zijn blikveld verbreden en zich concentreren op een uitbreiding van de dienstverlening. “De doelstellingen die ons in 2009 voor ogen stonden, hebben we gerealiseerd. Nu is de tijd rijp om te investeren in een verbreding van onze dienstverlening en ook interim oplossingen te gaan aanbieden in andere vakgebieden dan finance. Het is een bedrijfseconomische afweging hiervoor financiële middelen vrij te maken en dat heeft ons tot het besluit gebracht onze verbintenis met de ploeg aan het einde van dit seizoen niet te verlengen”, legt mede-directeur Lennaert de Hertog uit.

Begrip bij schaatsploeg

De schaatsploeg reageert met teleurstelling, maar heeft begrip voor de beslissing van Control. Coach Jac Orie: “Voor onze hele ploeg is dit enorm jammer! Control was en is een geweldige sponsor die het lef heeft gehad om zijn nek voor ons uit te steken, juist toen de DSB Bank in een olympisch seizoen omviel. Het enige wat wij nu kunnen doen, voor Control én voor een nieuwe hoofdsponsor, is wat we al jaren doen: keihard rijden!” Jos Valentijn, voorzitter van de stichting achter de schaatsploeg, vult aan: “Wij hebben alle begrip voor de zakelijke afwegingen van Control die aan deze beslissing ten grondslag liggen. Jammer! Want mede door de steun van Control staat de ploeg er niet alleen sportief, maar ook qua ‘smoel’ zo goed voor.”

Blijvend verbonden met de schaatssport

Met de aangekondigde beëindiging van de sponsorovereenkomst komt geen einde aan de betrokkenheid van Control bij de schaatssport, benadrukken Van Beek en De Hertog. “Schaatsen is een pure, eerlijke en oer-Hollandse sport. Bij schaatsen draait het niet alleen om emotie, winnen en records vestigen, maar ook om keihard trainen en tot het uiterste gaan. Die gedrevenheid herkennen we en raakt ons. Control was, is en blijft altijd verbonden met de schaatssport.”


Informatie aanvragen







    Informatie aanvragen