DRIVE: Train je stoïcijnse mindsetBestel het boek nu

Citius, Altius, Fortius.

Citius, Altius, Fortius.

Sneller, hoger, sterker de kernwoorden van de Olympische Spelen zijn onderdeel van het alledaagse topsport bestaan. Zo midden in de zomer wordt de basis gelegd voor hopelijk nog betere prestaties in de winter. Iedere dag moet het beter en sneller.

Daarom schaatsen we met onze ploeg ook midden in de zomer. Als heel Nederland op vakantie is staan wij vaak op de ijsvloer zoals de afgelopen weken. Ik ben net weer thuis uit Erfurt in Duitsland. We hebben een paar weken op het ijs gestaan en afgesloten met een wedstrijdje. Nu is dit voor mij een normale voorbereiding. Ik rij sinds mijn 20ste al wedstrijden in de zomer en vaak hebben ze niet een grote voorspellende waarde. Maar ik kan een 35.7 en een 1.47.8 bijschrijven op de tijden lijst voor dit seizoen, lang niet slecht voor midden in de zomer.

Eigenlijk is deze wedstrijd een test, net zoals we veel testen doen op de fiets en met sprongtrainingen. Afgelopen seizoen zijn we erg succesvol geweest, maar dit houdt niet in dat je op je lauweren kunt gaan rusten en hetzelfde programma kan afdraaien. Het zal altijd sneller en beter moeten, want stilstand is absoluut achteruitgang in topsport. Daarom doe ik nu een aantal nieuwe trainingen en zijn we met veel testen bezig van materiaal en nieuwe trainingsvormen. Wil je op de volgende Spelen presteren moet je nu risico’s durven te nemen. Daarom is het wel goed om te zien wat wel en niet werkt in wedstrijden. Aanpassingen in materiaal en techniek vallen nog vies tegen om te maken. Als topsporter met het nodige ego en zelfvertrouwen denk ik natuurlijk dat ik bepaalde zaken snel onder de knie moet kunnen krijgen op het ijs, maar dat valt toch vaak vies tegen. Ik heb veel geleerd, maar besef dat ik nog veel te winnen heb op een aantal belangrijke technische punten. Verbeteringen die nog niet altijd lukken maar wel gemaakt moeten worden om in de toekomst wedstrijden te winnen.

Een periode van loodzwaar trainen gaat er aan komen. Eten, trainen, slapen…….. Citius, Altius, Fortius.


Informatie aanvragen







    Informatie aanvragen