DRIVE: Train je stoïcijnse mindsetBestel het boek nu

Skeeleren een waardige olympische sport

Skeeleren een waardige olympische sport

Dat mijn liefde naast schaatsen ook bij skeeleren ligt is een feit. Vanaf het moment dat ik op mijn 14e jaar voor het eerste skeelers onderbond begon ik succes te krijgen op wieltjes en daarna ook op het ijs. Vandaar dat ik als mijn trainingsschema het toelaat graag nog eens een wedstrijdje meepik. Ik ben niet de enige, schaatsers met een skeelerachtergrond zijn er legio. Zoals: Chad Hedrick, Derek Parra, KC Boutiette, Joey Cheek, Koen Verweij. Dat het een fysiek, technisch en tactisch zware sport is mag u van mij aannemen. Het is dan ook jammer dat skeeleren of inline-speedskating helaas niet tot Olympische sport wordt verheven de komende spelen. Wel zat het skeeleren bij de laatste 5-genomineerden voor deze status.

De sport is in Zuid-Amerika en Azie erg hard aan het groeien en er zijn erg veel beoefenaars inmiddels. Het grote probleem is denk ik dat een kampioenschap uit teveel wedstrijden bestaat. Zo kun je bijv. Wereldkampioen worden van sprint tot aan marathon en alles daartussen. Gewoon 4 of 5 disiplines eruit pikken en daar alles op zetten lijkt me een beter plan voor de internationale skeelerbond.

Het WK van dit jaar wordt eind september gehouden in Haining, China. En de accomodaties daar zien er echt erg goed zoals uit de foto’s blijkt.

http://www.patincarrera.com/haining2009/index_en_2.html

Een beetje spektakel heb ik alvast voor jullie uitgezocht met het filmpje hieronder. Het gaat om de aflossingstitiel op het EK-skeeleren in Belgie augustus 2009. Voor Nederland rijden de gebroeders Mulder en Sjoerd Huisman (ook schaatsbekenden). De laatste aflossing van Belgie wordt gedaan door Bart Swings (die wint) en een wereldrecord snelste ronde (200m) evenaart ondertussen.

Finale aflossing EK belgie 2009, let op laatste ronde (Bart Swings)


Informatie aanvragen







    Informatie aanvragen