DRIVE: Train je stoïcijnse mindsetBestel het boek nu

Drive Podcast

DRIVE #85: leven als een Stoïcijn

00:00:00
00:00:00

DRIVE #85: leven als een Stoïcijn

Hoe kunnen we leven als een Stoïcijn? Wat kunnen we leren van deze klassieke school van filosofie. Hoe ontstond de stoïcijnse filosofie, welke andere scholen waren er in Griekenland? 

Met Floris Leest en Professor Grieks Gerard Boter bespreek ik wat we nu met die filosofie kunnen in onze moderne maatschappij? Floris worstelt als filosoof met het toepassen van de het stoïcisme, Gerard boog zich een decennium over de vertaling van de colleges van Epictetus. Met z’n drieën duiken we in de oorsprong en moderne toepassingen van het stoïcisme. 

Wat zouden de nadelen of misvattingen kunnen zijn? En wat zijn de mooie dingen die we kunnen meenemen in ons huidige leven? En hoe kunnen we een brug slaan tussen academische filosofie en de praktische filosofie over levenskunst. 

Vind je het leuk om te ‘nerden’ over de Stoïcijnse filosofie dan is dit jouw aflevering, luister naar en leer van Floris Leest en Gerard Boter. 


Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.Meer Drive Podcast

Drive is de podcast waar Mark Tuitert in gesprek gaat met gedreven atleten, ondernemers, artiesten en wetenschappers.

Informatie aanvragen    Informatie aanvragen