DRIVE: Train je stoïcijnse mindsetBestel het boek nu

WK-goud Bøkko op 1.500 meter

WK-goud Bøkko op 1.500 meter

Havard Bøkko heeft het eerste grote succes in zijn carrière geboekt. De Noor veroverde op de nieuwe overdekte baan in Inzell de wereldtitel op de 1.500 meter in een baanrecord van 1.45,04. Bøkko versloeg in de spannende slotrit titelverdediger en viervoudig kampioen Shani Davis. De Amerikaan pakte zilver in 1.45,09. De Canadees Lucas Makowsky verbaasde vriend en vijand door brons in de wacht te slepen in 1.45,22.

Nederlanders

Stefan Groothuis was de beste Nederlander en eindigde (weer) als vierde in 1.45,51. “Ik heb hiermee leren omgaan”, sprak Groothuis na afloop. “Morgen sta ik er wel weer.” Groothuis hoopt dan op de 1.000 meter wel succes te halen.

Dat Bøkko en Davis in de laatste rit sneller waren, verbaasde Groothuis niets. “Ik zag ‘m alweer aankomen”, sprak hij teleurgesteld. “Het is niet anders. Ze waren gewoon sneller, klaar. Ik heb het zeker niet slecht gedaan, zo ver zit ik niet van de winnende tijd af.”

Mark Tuitert kon zijn status als olympisch kampioen niet waarmaken en werd slechts elfde in 1.46,54, net voor Simon Kuipers (1.46,83).

Bron: NOS


Informatie aanvragen







    Informatie aanvragen